Hotel Smart Sinaia – Restaurant Cascade
0%

4 trasee montane pentru începători în Sinaia

4 trasee montane pentru începători în Sinaia
author
Smart Hotel
august 30, 2023

Te-ai hotărât să pregătești o excursie în Sinaia și cauți trasee montane pe care să te aventurezi? Iată câteva idei de drumeții pline de peisaje montane minunate de care poți să te bucuri alături de cei dragi.

1. Sinaia – Poiana Stânii

Acesta este unul dintre cele mai accesibile trasee, care mai degrabă pot fi considerate o plimbare prin pădure, pe celebra Potecă Regală, străbătută cu mulți ani în urmă de însuși Carol I atunci când acesta urca în poiană pentru a participa la diverse petreceri câmpenești alături de oaspeți de seamă.

Traseul începe din drumul auto care merge spre cota 1400 și este marcat cu dungă albastră. Imediat după Cabana Schiori vei găsi pe stânga o parcare unde poți lăsa mașina, apoi traversezi și urmărești drumul care duce spre dreapta. Vei vedea Poteca Regală semnalizată și vei începe traseul.

2. Gura Diham – Cabana Diham

Deși se consideră a fi un traseu cu dificultate medie, cu excepția primului urcuș care poate fi mai anevoios, restul este floare la ureche!

Priveliștile sunt minunate, iar cireașa de pe tort o primești când ajungi pe vârful Bucșoiu, care este înconjurat de foarte mult verde, sau alb, sau amândouă, în funcție de anotimp.

Traseul pornește de la Complexul Diham, se realizează în aproximativ 2 ore, iar la destinație poți să te înfrupți din bunătățile de la cabană.

3. Gura Diham – Poiana Izvoarelor

Traseul către Poiana Izvoarelor pleacă tot de la Complexul Gura Diham. După primul urcuș, intri în pădure și urmezi marcajul cu dungă roșie, după care pornești într-o aventură prin pădurea frumos luminată de soare și plină de păsări cântătoare.

Dar nu uita că vremea la munte poate fi schimbăroare, iar pădurea prietenoasă pe care ai străbătut-o la dus se poate trasforma într-un loc aproape de nerecunoscut, dacă te prinde ploaia pe traseu.

4. Bușteni – Cascada Urlătoarea

Lista de trasee montane pentru începători se încheie cu celebrul Bușteni – Cascada Urlătoarea. 

Din Bușteni traseul începe din dreptul hotelului Silva și este marcat cu bulină roșie. Fără a pune nici un fel de probleme, acesta poate fi străbătut în orice anotimp.

Cei mici iubesc mult traseul acesta! Așa că dacă vrei să-i înveți pe prichindei să iubească natura, traseul acesta poate fi o variantă de început.

Scris în Atracții

Write a comment

+

Caută Cameră

Required fields are followed by *